Sport en bewegen kunnen een substantiële bijdrage leveren aan het welzijn van mensen in ontwikkelingslanden. Lichaamsbeweging, lichamelijke activiteit en sport worden al lang gebruikt bij de behandeling en revalidatie van overdraagbare en niet-overdraagbare ziekten. Lichaamsbeweging is voor individuen een krachtig middel om ziekten te voorkomen en voor landen is het een kosteneffectieve methode om de volksgezondheid in alle bevolkingsgroepen te verbeteren.

Sport en bewegen als onderdeel van een gezonde levensstijl

Een aantal factoren is van invloed op de manier waarop sport en lichaamsbeweging de gezondheid van verschillende populaties beïnvloeden. Sport en lichaamsbeweging op zich leiden misschien niet direct tot voordelen, maar kunnen in combinatie met andere factoren een gezonde levensstijl bevorderen. Er zijn aanwijzingen dat veranderingen in de omgeving een aanzienlijke invloed kunnen hebben op de mogelijkheden voor deelname en bovendien kunnen de omstandigheden waaronder de activiteit plaatsvindt een grote invloed hebben op de gezondheidsresultaten . Elementen die bepalend kunnen zijn voor de gezondheid zijn onder meer voeding, intensiteit en type fysieke activiteit, passend schoeisel en kleding, klimaat, blessures, stressniveaus en slaappatronen. Door sporten wordt je niet alleen gezonder, uit onderzoek is ook gebleken dat je scherper en alerter wordt in je dagelijkse activiteiten.

Sport op het werk speelt een belangrijke rol bij het fysiek en mentaal gezond houden van mensen en het verbeteren van de productiviteit. Het spelen van teamspellen zoals voetbal, korfbal, volleybal en rugby zal natuurlijk de conditie, gezondheid en welzijn verbeteren. Verbeteringen in individuele gezondheidsresultaten kunnen een impact hebben op maatschappelijke uitdagingen en het risico op niet-overdraagbare ziekten en moraliteit tegen alle kosten verminderen. De sporten zijn een geschikt alternatief voor mensen die moeite hebben met bewegen in de vrije tijd. Ben jij op zoek naar een sportschool in Zuid-Holland? Sportschool Den Haag kan je hierin verder helpen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *