Fitness Rotterdam

Je kijkt naar beneden en ziet een buik waar je niet blij mee bent. De trap op lopen kost je al moeite en je voelt je vaak moe en futloos. Dan is het tijd om meer te gaan sporten. Kies bijvoorbeeld voor fitness Rotterdam. Fitnessen is veelzijdig, voor iedereen geschikt en erg toegankelijk. Maar wat is het nu eigenlijk, en waarom is fitness geschikt voor jou? Dat en meer ontdek je hier.

Fitness Rotterdam

Over fitness

Fitness is in feite een verzamelnaam voor allerlei soorten activiteiten. Vaak hebben we het dan over cardio, kracht en een combinatie van de twee. Met fitness verbeter je de conditie, verbrand je vet, train je spieren en meer. Je lichaam dient als de weerstand, dus je traint met name met lichaamsgewicht en eventueel kleine gewichten. Als je zware gewichten gebruikt, dan hebben we het over krachttraining of gewichtheffen. Fitness doe je met name op de sportschool. In Rotterdam hebben we er daar gelukkig heel veel van. Fitness kan echter ook gemakkelijk thuis, want er zijn veel activiteiten die je zonder apparaten kunt uitvoeren welke alsnog onder fitness vallen.

Soorten activiteiten

Fitness is allereerst een combinatie van bewegingen die je maakt zonder gewichten of apparaten maar met je eigen lichaamsgewicht. We merken echter vandaag de dag dat de termen fitness en sportschool in elkaar overlopen. Dat wil zeggen dat mensen alles dat je in de sportschool doet, zien als fitness. Dat is echter niet helemaal waar. Veel cardio is bijvoorbeeld gebaseerd op sporten. Denk dan aan roeien, fietsen, hardlopen of andere activiteiten die je doorgaans buiten uitvoert. Fitness is een combinatie van al deze dingen maar dan vaak binnen. Daarom is het dus ook zo ideaal voor thuis.

Fitness voor verschillende doelen

Een ander fijn voordeel van fitness is dat je er allerlei verschillende doelen mee kunt bereiken en vaak nog tegelijk ook. Zo kun je fitness gebruiken om vet te verliezen of af te vallen, maar je kunt ook trainen om juist aan te komen. Je conditie verbeteren behoort tot de mogelijkheden, net als het kweken van spieren in je lijf. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *