shake voor afvallen

Veel mensen over de hele wereld grijpen naar proteïneshakes als oplossing om af te vallen. Anderen gebruiken deze producten om hun voedingsinname te verbeteren of spieren op te bouwen.

Hoewel het een steeds populairder product wordt, zijn er nog steeds twijfels over de doeltreffendheid van deze klasse van functionele voeding. Bekijk hieronder alle informatie over dit onderwerp en ontdek hoe je kunt shake voor afvallen!

shake voor afvallen

Wat is een proteïne shake?

Het is een specifieke drank die bedoeld is om eiwit te leveren als aanvulling op een regelmatig dieet. Shakes zijn maaltijdvervangers voor andere voedingsstoffen en worden vaak gebruikt in programma’s voor gewichtsverlies en gewichtsbehoud.

Afhankelijk van het programma kunnen eiwitshakes 1 of 2 van de 3 dagelijkse maaltijden vervangen. Deze shakes oefenen hun effect uit door de porties te verkleinen om de calorie-inname te verminderen, terwijl ze een uitstekende voedingsbalans en verzadiging bieden.

Shake voor afvallen: werkt het echt?

Eiwitshakes als maaltijdvervangers zijn wetenschappelijk ontwikkeld om alle voedingsstoffen te leveren die je normaal van een normale maaltijd zou krijgen, maar met minder calorieën.

Het zijn doeltreffende vervangers voor maaltijden die veel calorieën maar weinig voedingsstoffen bevatten. Bijvoorbeeld, een normaal ontbijt is ongeveer 550 calorieën. Een maaltijdvervangende shake, daarentegen, levert, wanneer bereid volgens de aanwijzingen op het etiket, slechts 210 calorieën.

In dit geval zal de keuze voor een eiwitshake calorieën besparen, en bovendien een uitstekende balans bieden tussen micronutriënten (vitaminen en mineralen) en macronutriënten (eiwitten, koolhydraten en gezonde vetten). Eiwitshakes zijn er vaak in verschillende smaken en je kunt er fruit, kruiden en andere gezonde ingrediënten aan toevoegen om een eindeloze variatie aan recepten te creëren.

Vervangt een shake een evenwichtige voeding?

Maaltijdvervangende shakes bevatten de voedingsstoffen die nodig zijn voor een gezonde, evenwichtige maaltijd, en zijn een belangrijk hulpmiddel voor wie de beschikbare gezonde voedingsopties beperkt zijn of af en toe geen tijd heeft om gezond te eten. Shakes maken dus deel uit van een evenwichtige voeding.

Als je echter al een gezonde, evenwichtige, caloriearme voeding volgt en regelmatig beweegt, hoeft je jouw maaltijden waarschijnlijk niet te vervangen om zuiver voedingskundige redenen. Maar als je niet thuis bent of gewoon een beetje variatie in jouw voeding wilt, kunt je kiezen voor een shake als een lekkere, handige, praktische en gezonde optie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *