scheenbeschermers met sok

Nu we – na een pauze door de corona pandemie – weer kunnen voetballen zijn er veel mensen op zoek naar goede scheenbeschermers. Het is dus een goed moment om dit artikel te schrijven waarin we je tips geven over hoe je de beste scheenbeschermers kiest.

Scheenbeschermers zijn zeer belangrijk tijdens een voetbalwedstijd. Alle spelers op het veld zijn verplicht om ze te dragen. Maar waar moet je nu op letten wanneer je een nieuw paar aanschaft?

scheenbeschermers met sok

Verschillende soorten scheenbeschermers

Enkel scheenbeschermers

Dit type is misschien wel het meest populair onder amateur voetballers. Ze zitten vast met een beugel en/of klittenband rondom de kuiten.

Slip-in scheenbeschermersscheenbeschermers met sok

Deze lichtgewicht schilden kun je onder je sokken plaatsen. Je kunt tape gebruiken om ze op hun plek te houden of je kunt strakke sokken dragen, wat hetzelfde verstevigende effect heeft.

Scheenbeschermers met sok

Zoals de naam al doet vermoeden zijn bij dit type de scheenbeschermers in de sok geïntegreerd. Vanwege het handige en gemakkelijke gebruik zijn scheenbeschermers met sok ideaal voor spelers van jeugdteams.

Op welke positie sta je?

Voor het kiezen van scheenbeschermers is het ook handig om te kijken op welke positie in het veld je staat. Verdedigers worden relatief vaak tegen de schenen getrapt en hebben dus over het algemeen zwaardere scheenbeschermers nodig. Als middenvelder zoek je juist een goede balans tussen stevigheid en bewegingsvrijheid. Als aanvaller trek je vaak plotselinge sprints. Scheenbeschermers die hier flexibel op kunnen reageren zijn dan een must. Alhoewel je waarschijnlijk zou verwachten dat keepers de beste bescherming nodig hebben (wat bijvoorbeeld bij ijshockey ook zeker het geval is) is dat bij voetbal niet zozeer het geval. Een lichtgewicht scheenbeschermer is zelfs beter, omdat keepers vaak snel en hoog moeten kunnen springen.

Maat

Tot slot is uiteraard de maat van de scheenbeschermer van belang. Pas in de winkel verschillende soorten en maten tot je een set hebt gevonden die perfect bij jouw benen past. Veel voetbalplezier!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *